„Kulinarne dziedzictwo polsko – czeskiego pogranicza”

„Kulinarne dziedzictwo polsko – czeskiego pogranicza”


W sobotę 1 lipca 2017 roku w Bystrej w gminie Wilkowice odbyło się Święto Powiatu Bielskiego, które obchodzono w ramach XXII Dni Bystrej. Głównym punktem programu imprezy był Przegląd Potraw Regionalnych „Kulinarne dziedzictwo polsko – czeskiego pogranicza”, realizowanego przez Starostwo Powiatowe w Bielsku-Białej z czeskim partnerem Miastem Frydek Mistek w ramach funduszu mikroprojektów Euroregionu Beskidy. Władze Powiatu Bielskiego na czele ze Starostą Andrzejem Płonką gościły reprezentanta czeskiego partnera projektu Karela Deutschera náměsteka primátora Miasta Frydek Mistek pełniącego również funkcję Wiceprzewodniczącego Euroregionu Beskidy. Imprezie towarzyszyły występy mażoretek, zespołów młodzieżowych i regionalnych, występ zespołu Rico Sanchez oraz zabawa przy muzyce DJ Mateusza Winiarskiego.

Udostępnij wpisShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter